ΤΟ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΒΟΤΑΝΟ

Η Cosmo Green παρέχει φασκόμηλο σε διάφορα είδη και μεγέθη συσκευασιών.

αρωματικά φυτά, αρωματικα φυτα, αποξήρανση αρωματικών φυτών, αποξηρανση αρωματικων φυτων, αποξήρανση, αποξηρανση, aromatika fyta , aromatika fita, apoksiransi aromatikon fiton, apoksiransi arwmatikwn fytwn, συσκευασία αρωματικών φυτών,συσκευασία βοτάνων, συσκευασια βοτανων, συσκευαστήριο αρωματικών φυτών, συσκευασια αρωματικων φυτων, συσκευαστηριο αρωματικων φυτων, syskeuasia aromatikon fytwn, syskeuasia arwmatikwn fytwn, syskeuasthrio aromatikwn fytwn, packaging aromatic plants, aromatic plants packaging, herbs packaging
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το φασκόμηλο ή φασκομηλιά (Σάλβια η φαρμακευτική ελλ. Ελελίφασκος ο φαρμακευτικός, Salvia officinalis) ανήκει στο γένος των Αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών Ελελίφασκος (Salvia). Στα αγγλικά η κοινή του ονομασία είναι sage, ή garden sage, ή common sage. Το φασκόμηλο είναι πολυετές, θαμνώδες, με πολυάριθμα κλαδιά, ύψους μέχρι μισό μέτρο, και βρίσκεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας κυρίως σε ξηρούς και πετρώδεις τόπους. Στην Ελλάδα υπάρχουν είκοσι είδη φασκόμηλου.

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το φασκόμηλο είναι ένα βότανο με πολλές θεραπευτικές ουσίες και ιδιότητες όπως αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές, καρδιοτονωτικές, σπασμολυτικές και αντιδιαβητικές.
Το φασκόμηλο ως αφέψημα
• Θεραπεύει τη φαρυγγίτιδα
• Θεραπεύει την ουλίτιδα
• Θεραπεύει τις αφτρες και άλλους τραυματισμούς του στόματος
• Τονώνει το νευρικό σύστημα
• Βελτιώνει τη μνήμη
• Ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος
• Παρεμποδίζει την εφίδρωση
• Ασκεί βλεννολυτική δράση (βήχας, ιγμορίτιδα)
• Δρα κατά του σακχάρου, των ρευματισμών και της διάρροιας
• Καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες

Το φυτό έχει έντονη αρωματική οσμή και καλλιεργείται για τις φαρμακευτικές ιδιότητες του, ως αφέψημα και ως καρύκευμα. Τα φύλλα που είναι και το κατεξοχήν χρησιμοποιούμενο μέρος του φυτού συλλέγονται λίγο πριν ή κατά την αρχή της ανθοφορίας με ξηρό και ηλιόλουστο καιρό, το Μάιο ή τον Ιούνιο και ξηραίνονται στη σκιά.

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ & ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Το φασκόμηλο ήταν γνωστό από την αρχαιότητα καθώς το χρησιμοποιούσαν στα δαγκώματα των φιδιών αλλά και γενικά ως τονωτικό του μυαλού και του σώματος. Οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα υποδεχόταν τους άνδρες από τον πόλεμο με ένα ρόφημα από φασκόμηλο για να «διεγείρουν» τη γονιμότητα.

Το φασκόμηλο είναι ένα βότανο με πολλές θεραπευτικές ουσίες και ιδιότητες όπως αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές, καρδιοτονωτικές, σπασμολυτικές και αντιδιαβητικές.
Επιπλέον το φασκόμηλο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και στη βιομηχανία τροφίμων όπου λειτουργεί ως συντηρητικό αντικαθιστώντας τα συνθετικά συντηρητικά.

image
https://www.cosmo-green.com/wp-content/themes/blake/
https://www.cosmo-green.com//
#99ca3c
style1
paged
Loading posts...
/var/www/vhosts/archontiko-charpantidi.gr/cosmo-green.com/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.cosmo-green.com/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off