ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ ΒΟΤΑΝΩΝ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ & ΦΡΟΥΤΩΝ

Η αποξήρανση των φρούτων αποτελεί μία μέθοδο συντηρήσεως των φρούτων που εφαρμόζεται από πολλούς αιώνες. Η αποξήρανση των φρούτων ήταν μία πρακτική που εφάρμοζαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, από τους οποίους διαδόθηκε στην Ευρώπη. Τα φρούτα αυτά ήταν τα σταφύλια (σταφίδες), τα σύκα, τα βερίκοκα, οι χουρμάδες, κ.α.

Η μεγάλη θρεπτική τους αξία είναι γνωστή εμπειρικά αλλά και μέσα από επιστημονικές εργασίες. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες, βιταμίνες Β, Α, κάλιο, σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά ανάλογα το είδος του φρούτου. Επίσης μας γεμίζουν ενέργεια και περιέχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες που ωφελούν την υγεία μας όπως και τα νωπά φρούτα.

Τα πιο συνηθισμένα αποξηραμένα φρούτα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά είναι οι σταφίδες, και ακολουθούν τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα σύκα και οι χουρμάδες.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ η κατανάλωση υπερφρούτων σε αποξηραμένη μορφή ( αρώνια, γκοτζι, μυρτιλο, ιπποφαες κλπ)

Η εταιρία μας έχοντας επενδύσει σε τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς εξασφαλίζει με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες πλήρη έλεγχο της διαδικασίας αποξήρανσης και διατήρηση πολύ μεγάλου ποσοστού των θρεπτικών και οργανοληπτικών στοιχείων των φρούτων και των αρωματικών φυτών.

Έπειτα η συσκευασία των αποξηραμένων φρούτων και αρωματικών φυτών μπορεί να γίνει είτε σε κάθετη συσκευασία φακέλου pillow bag η σε συσκευασία vacuum .

Η αποξήρανση γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες σε κλειστό ελεγχόμενο χώρο για την καλύτερη δυνατή διατήρηση των δια θρεπτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των φρούτων και των αρωματικών φυτών. Η εταιρία μας παρέχει υπηρεσίες αποξήρανσης σε παραγωγούς

image
https://www.cosmo-green.com/wp-content/themes/blake/
https://www.cosmo-green.com//
#99ca3c
style1
paged
Loading posts...
/var/www/vhosts/archontiko-charpantidi.gr/cosmo-green.com/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.cosmo-green.com/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off